nedeľa 23. júla 2017

Martial sa blysol dvoma gólmi, Liverpool už štyrikrát v rade nevyhral

Tri góly v dvoch ligových zápasoch. To je bilancia čerstvé posily Manchestru United Anthonyho Martial, ktorého manažér Louis Van Gaal vykúpil z Monaka za 36 miliónov libier.

Na ihrisku Southamptone sa ale pre United zápas nevyvíjal úplne ideálne. Príliš veľa priestoru v pokutovom území dostal Graziano Pelle a po trinástich minútach dostal domáci do vedenia.

Ešte pred prestávkou sa však prvýkrát presadil Anthony Martial. Uvoľnil sa v pokutovom území a prestrelil brankára Maartena Stekelenburga.Druhý gólový moment francúzskeho mladíka prišiel chvíľu po zmene strán, domáci Maja Jošida poslal smerom k vlastnej bráne nepresnú prihrávku a Anthony Martial chybu potrestal.

Tretí zásah hostí pridal Juan Mata a aj keď v zá vere Graziano Pelle ďalším gólom znížil, na body už domáci Southampton nedosiahol. Celok z Old Trafford sa víťazstvom posunul na druhé miesto, na vedúci Manchester City stráca dva body.

Už štyri zápasy čakajú na výhru futbalisti Liverpoolu. V rámci 6. kola doma privítali Norwich a v základnej zostave sa po dlhom zranení objavil útočník Daniel Sturridge.Jediný gól domácich ale obstaral iný útočník, striedajúci Danny Ings dal po prestávke prvý gól po prestupe z Burnley.

Hostia však odpovedali gólom kapitána Russela Martina, ktorý z pozície stopéra zaznamenal už tretiu trefu v sezóne. Liverpool aj Norwich tak zostávajú po šiestich kolách so ziskom ôsmich bodov na jedenástom, respektíve trinástom mieste tabuľky.

Hlavnou hviezdou londýnskeho derby medzi Tottenhamom a Crystal Palace sa stal juhokórejský stredopoliar Son Heung-Min. Letná posila domácich z Leverkusenu ukázala svoje možnosti už v týždni proti ázerbajdžánskému Karabachu.V zápase Európskej ligy strelil Son dva góly a významne prispel k výhre 3: 1.

V rovnakom štýle pokračoval aj v nedeľu proti Crystal Palace, kedy svoj vydarený výkon podčiarkol víťazným gólom v 68. minúte. Brankára Alexa McCarthyho prekonal po rýchlom protiútoku presnou strelou z uhla.

Druhá výhra v rade posunula Tottenham z dolnej polovice tabuľky na deviate miesto. S deviatimi bodmi sa zverenci Maurícia Pochettina dotiahli práve na Crystal Palace, ktoré má ale po šiestich odohraných zápasoch lepšie skóre. Rovnaký počet bodov pozbierali tiež Everton, Swansea a Watford.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára