piatok 21. júla 2017

Bicykel a golf? Ide to. Vlaňajší triumf obhájil Trčka, hoci o jedinú ranu

Trčka zvíťazil o jedinú ranu, o to väčšia bola jeho radosť. "Kolo bolo perfektné, išlo sa mi skvele. Trénoval som, taky zhodil po zime nejaké kilá, a to sa prejavilo, mal som lepší výjazdy. Aj moníneckou zjazdovku som vyšliapal. Aj napriek ten horšie golf to nakoniec stačilo…Som ale veľmi šťastný, akcia mala zase perfektnú atmosféru, rád som sa stretol s ľuďmi, ktorých baví oba športy. "

Najprv sa v sobotu išlo na bicykli náročných 44 kilometrov terénom s prevýšením vyše 1 000 metrov, v nedeľu nasledovalo 18 jamiek golfového turnaja. Prepočet časov dosiahnutých na bicykli bol stanovený tak, že dve minúty straty v cyklistickej časti zodpovedali jednej rane v golfe.Trčka, inak tiež absolvent veľkého Ironmana, zajazdil podľa predpokladov výborne kole so; jeho čas 2 hodiny 7 minút bol najlepší z celého poľa.

Do golfového turnaja vstupoval ako favorit, ale nezahral podľa svojich prianí: 83 rán na ihrisku s parom 70, pričom ešte pred týždňom šiel ťažšie ihrisko na Kořenci so skóre púhych plus 3. Dva loptičky v aute znamenali zapísanú desiatku ; tým si skóre pokazil a záver turnaja zdramatizoval. Náskok z bicykla mu nakoniec tesne stačil, však rolu lídra potvrdil.

Do značnej miery prekvapením je tretie miesto Andreja Halada, jedného zo spoluzakladateľov celej akcie. Na bicykli zajazdil 2 hodiny 43 minút, čas v podstate priemerný - po prvej časti bol medzi dvadsiatkou borcov deviaty. Ale 80 rán z golfu, druhý najlepší výsledok dňa, mu vynieslo bronz.Halada išiel pritom vo svojich 48 rokoch vôbec prvýkrát v živote cyklistické preteky. "Keď po tak náročnej jazde prejdete cieľom, a je úplne jedno, na ktorom mieste, dá sa to prirovnať len k tomu, keď vy hráte golfový turnaj. Eufória z bicykla, všetky tie vyplavené endorfíny mi pomohli druhý deň v golfe, "glosoval Halada.

Najlepší golfového výsledku dňa dosiahol Příbramský Pavel Slepička, ktorý zahral 74 rán a pomohol tak aj příbramským cyklistom / golfistom k víťazstvu v tímovej súťaži o iba dva body.Najlepším v kategórii nad 50 rokov bol Jaroslav Jára z klubu Plzeň - Dýšina, ktorý na bicykli zajazdil tiež znamenitý čas: 2 hodiny 16 minút, titul v kategórii žien obhájila Alena Klierová zo Specialized, v celkovom hodnotení všetkých štartujúcich jej patrila priečka na začiatku druhej polovice .

Spokojnosť neskrýval ani Martin Raufer, cyklistický novinár a spoluvydavateľ časopisov Velo, Cykloturstika a 53x11.

"Kombinácia oboch športov ukázala pri správnom prepočte, že nikdy nie je nič hotové alebo jasné. Šancu má skvelý golfista, skvelý cyklista aj veľa dobrý univerzál. Je prima , že bikegolf veľa ľudí motivuje. Či už ku golfovému tréningu, ku zhadzovanie zimných a jarných kíl navyše alebo k oprášenie starého či dokonca zakúpenie nového kola.Na tomto závode je jedinečné, že každá z disciplín vyžaduje úplne iné schopnosti a zručnosti, aj s ťažkosťami a prekážkami sa musíte vyrovnávať inak, "priblížil.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára