štvrtok 20. júla 2017

Futbalové Slovácko bez posíl, rivali zo Zlína skúsi Čechy aj cudzincov

V Zlíne skúsi nakopnúť svoju kariéru 20-ročný útočník Lukáš Stratil, na jar v Tepliciach sa mu to nepodarilo. V pondelok by mali doraziť jablonecký forvard Fantiš a predovšetkým chorvátsky Rýchlonožka Jordan, ktorý už v Zlíne pôsobil. Ani jeden však zatiaľ kontrakt nepodpísal.

Klub sa snaží posilniť aj defenzívu. Ani zďaleka totiž nie je istý comeback obranca Jugase, ktorý na jar hosťoval v Brne. Účastník domáceho Eura do 21 rokov zvažuje lukratívnejšie ponuky z prvej ligy.

"Ak príde zo špičkového tímu, ťažko sa odoláva.Keď tu nebude chcieť ktokoľvek hrať a bude sa stavať na zadné, rovnako ho neudržíte, "pripravuje sa Páník na variant bez Jugase.

I preto pozval na testy brazílskeho stopéra Joaa Carlosa, takmer dvojmetrov ého chlapíka pozná dobre zo svojho pôsobenia v mládežníckej akadémii v Brazílii. Novými tvárami idú dvaja Slováci.

Podľa zistení MF DNES sonduje Zlín tiež situáciu okolo skúseného brankára Zdeňka Zlámal, ktorý naposledy chytal za Bohemians 1905 a v Zlíne naštartoval svoju prvoligovú kariéru.

"Pracujeme v tejto oblasti, ale nerád by som vydesil naše gólmanov.Ak niekto príde, musí to byť hotový brankár, "podotkol Páník.

Kým v Zlíne sa s testovanými hráčmi rozohnal a budúci týždeň by sa ich mohlo na Letnej objaviť - aj s existujúcimi - dohromady deväť, v Uherskom Hradišti predstavoval tréner Svatopluk Habanec iba jedného novicov na skúšku - stopéra Patrika Jacka z Prešova.

"Niektorí hráči sa tu možno ukážu po nedeľu," prehodil Habanec, ktorému sa hlásili späť z hosťovania Daníček s Hofmann. "Sám som zvedavý, ako po pravidelnom hraní v druhej lige vyzerajú, verím, že sa pobijú o užšiu káder."

Napätý je ale hlavne, či zostane v mužstve Slovácký tvorca hry Trávnik, ktorý je rovnako ako Jugas momentálne na Eure dvadsaťjednotiek.Rokovania o jeho presune do Jablonca vedú na najvyššej úrovni majitelia klubov.

"Hráčov na jeho post máme dosť," zmienil Habanec štvoricu Havlík, Michal Sadílek, Kalouda, Valenta.

Prvý zápasy zohrajú Zlín a Slovácko už dnes, ideálnu zostavu budú hľadať predovšetkým v zápasoch so slovenským súperovi. "Je to kvalitná príprava," uviedol Habanec.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára